Gdy rozprzestrzenił się COVID-19 i społeczności zaczęły zamykać się w domach, wielu z nas poszło prosto do sklepu spożywczego i napełniło wózki papierem toaletowym, środkiem do dezynfekcji rąk, sprayem dezynfekującym, jajami, chlebem, mlekiem, konserwami, i prawie wszystkie inne domowe zszywki, które moglibyśmy dostać w swoje ręce.
Ale gdy ta początkowa fala strachu i paniki opadła, niektóre półki pozostały - lub stały się - dziwnie puste. W ciągu ostatniego roku wiele pozornie przypadkowych pokarmów zniknęło z dnia na dzień lub było niezwykle trudnych do znalezienia. Ale dlaczego?
W USA, podobnie jak w Polsce brakowało w pewnym momencie wielu produktów magazyn Food&Wine podjął się zestawienia tych, których brakło w sklepie najbardziej:
- Drożdże i Mąka Drożdże i Mąka
- Mięso
- Puszkowana kukurydza
- Wieloziarniste pieczywo
- Smakowe Oreo
- Puszkowana zupa
- Bezkofeinowa cola
- Pikle
- Płatki śniadaniowe z rodzynkami i orzechami
- Ketchup
- Przyprawy
- Sprzęty kulinarne
Inne:
- mleko owsiane,
- tuńczyk
- kocia żywność,
- skrzydelka z kurczaka
- mleko w proszku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoimi uwagami