piątek, 21 maja 2021

12 braków w trakcie pandemii i co za nimi stało?

 Gdy rozprzestrzenił się COVID-19 i społeczności zaczęły zamykać się w domach, wielu z nas poszło prosto do sklepu spożywczego i napełniło wózki papierem toaletowym, środkiem do dezynfekcji rąk, sprayem dezynfekującym, jajami, chlebem, mlekiem, konserwami, i prawie wszystkie inne domowe zszywki, które moglibyśmy dostać w swoje ręce.

Ale gdy ta początkowa fala strachu i paniki opadła, niektóre półki pozostały - lub stały się - dziwnie puste. W ciągu ostatniego roku wiele pozornie przypadkowych pokarmów zniknęło z dnia na dzień lub było niezwykle trudnych do znalezienia. Ale dlaczego?


W USA, podobnie jak w Polsce brakowało w pewnym momencie wielu produktów magazyn Food&Wine podjął się zestawienia tych, których brakło w sklepie najbardziej: 

  1. Drożdże i Mąka Drożdże i Mąka
  2. Mięso
  3. Puszkowana kukurydza
  4. Wieloziarniste pieczywo
  5. Smakowe Oreo
  6. Puszkowana zupa
  7. Bezkofeinowa cola
  8. Pikle
  9. Płatki śniadaniowe z rodzynkami i orzechami
  10. Ketchup
  11. Przyprawy
  12. Sprzęty kulinarne
Inne:
- mleko owsiane,
- tuńczyk
- kocia żywność,
- skrzydelka z kurczaka
- mleko w proszku



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoimi uwagami

- See more at: http://pomocnicy.blogspot.com/2013/04/jak-dodac-informacje-o-ciasteczkach-do.html#sthash.uAMCuvtT.dpuf